VPK Packaging Raamsdonksveer ontvangt oorkonde veilig werken

Peter van Ostaijen (CBA) overhandigt de oorkonde voor 500 dagen ongevalsvrij werken aan directeur Jan Willaert en enkele leden van het Arboteam van VPK Packaging.

VPK Packaging Raamsdonksveer ontvangt oorkonde veilig werken

VPK Packaging uit Raamsdonksveer heeft een oorkonde ontvangen voor '500 dagen ongevalsvrij zonder verzuim'. Deze oorkonde wordt door de branche organisatie CBA gegeven aan golfkartonbedrijven waar langere tijd geen ongevallen met verzuim tot gevolg hebben plaatsgevonden.

‘Een mooie prestatie, die alleen maar mogelijk is wanneer Arbo en veiligheid in het bedrijf alle aandacht krijgen’, aldus CBA directeur Peter van Ostaijen bij de uitreiking.

VPK Packaging produceert golfkarton verpakkingen voor food, non-food en allerlei (droge) industriële producten.

10 geboden voor veiligheid

‘Voor de hele groep van VPK bedrijven is er nu een eigen veiligheidscampagne, met wisselende onderwerpen die centraal staan’, vertelt VPK directeur Jan Willaert. ‘De ene keer is het persoonlijke beschermingsmiddelen die alle aandacht krijgen, een volgende keer is het veiligheid bij het wisselen van machine onderdelen. Per thema wordt er enkele weken campagne gevoerd en zijn er sessies voor het personeel.’

En dat werkt goed zo blijkt nu. Er zijn brochures gemaakt en via een QR code kan alle informatie op de VPK site worden gevonden. De hoofdregels zijn in de vorm van ‘10 geboden voor veiligheid’ samengevat en het beïnvloeden van goed gedrag rond veiligheid staat centraal.  

  

Aantrekkelijk voor jongeren

‘De golfkartonindustrie heeft mede door dit goede veiligheidsbeleid het imago van een schone en moderne maakindustrie gekregen’, aldus Jan Willaert. ‘Dit draagt zeker bij aan het aantrekken van jonge en goed opgeleide medewerkers. Werken bij deze procesindustrie is daardoor steeds aantrekkelijker en biedt perspectief en kansen voor wie verder wil komen. De oorkonde krijgt een mooie plek in het bedrijf.’

Artikel delen