Vx-Serie van Domino: duurzaam, compact en gebruiksvriendelijk

Vx-Serie van Domino: duurzaam, compact en gebruiksvriendelijk

De nieuwe Vx-Serie van Domino, de Thermal Transfer Over Printing (TTO) printer, is een innovatieve oplossing voor het printen op flexibele kunststof verpakkingen. Deze geavanceerde range biedt diverse voordelen en is ontworpen met duurzaamheid, compactheid en gebruiksvriendelijkheid in gedachten.

De Domino Vx is de nieuwste generatie thermal transfer printer op het meest recente elektronica platform van Domino. Deze range biedt een scala aan nieuwe standaardfuncties die bijdragen aan een verbeterde printervaring. ‘Een belangrijke toevoeging is het cloud monitoring platform, waarmee gebruikers de prestaties van hun apparatuur kunnen monitoren en toegang hebben tot de helpdesk service van Domino. Klanten kunnen zelfs OEE (Overall Equipment Effectiveness) rapportages uit de cloud halen’, legt key account & OEM manager Luit Bakker uit. ‘Het is onze grootse innovatie dit jaar.’

Domino Vx

Gebruiksvriendelijk

Kijkend naar de specifieke kenmerken en voordelen van de Vx-Serie, valt het volgende op: linten wisselen is snel en eenvoudig dankzij de eenvoudig te vervangen lichtgewicht cassettes met snel loskoppelbare spindels. De printer heeft directe aandrijving, waardoor geen perslucht nodig is en er minder bewegende onderdelen zijn die onderhoud vereisen. Het formaat is compact, waardoor de printer gemakkelijk te hanteren is, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Een ander voordeel van de Vx-Serie is het grote touchscreen, het grootste in zijn klasse. Met een 7-inch breed scherm en snelle respons biedt het een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. ‘De interface is gelijk aan alle Domino-interfaces’, voegt Bakker toe.

Lange levensduur

Wat betreft technische voordelen, is de Vx-Serie uitgerust met afgesloten elektronica, wat zorgt voor een optimale bescherming van de elektronische componenten. Dit minimaliseert het risico op schade door stof en vocht, waardoor de levensduur van de printer wordt verlengd en de onderhoudsvereisten worden verminderd.

Daarnaast biedt de Vx-Serie efficiëntie bij het verwisselen van linten; dat gaat snel en ergonomisch. Dit bespaart kostbare tijd tijdens het printproces en zorgt voor een soepele workflow. De compacte afmetingen van de Vx-Serie maken het mogelijk om de printer eenvoudig te integreren in bestaande installaties. Met een formaat van 200x160x218 past hij gemakkelijk in bestaande bevestigingsbeugels.

Domino Vx-2

Klaar voor de toekomst

De Vx-Serie is ook ontworpen met het oog op toekomstige behoeften en is leverbaar in een 32 en 53mm uitvoering. Bovendien kunnen gebruikers op elk moment wisselen tussen IM (Intermittent) en CM (Continuous) modi, waardoor ze flexibiliteit hebben in hun printtoepassingen. Bakker: ‘Het is op dit moment de snelste Thermo transfer printer op de markt.’

Duurzame keuze

De Vx-Serie biedt ook verbeteringen op het gebied van duurzaamheid. De printkoppen worden voorverwarmd, wat resulteert in een langere levensduur. Daarnaast zijn er vier lintbesparende instellingen beschikbaar, waardoor de Vx150i tot 60% minder lint per print verbruikt. Domino biedt ook een breed scala aan solventvrije linten, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd. Bovendien draagt het verminderde aantal mechanische componenten en de afgesloten elektronica bij aan minimale onderhoudsvereisten en verminderde slijtage.

De combinatie van duurzaamheid, compactheid en gebruiksvriendelijkheid maakt deze range een interessante keuze voor bedrijven die op een betrouwbare en duurzame manier willen printen op flexibele verpakkingen.

Artikel delen