De Koningh opent Experience Center

Experience center De Koningh Bert-Jan Dijk

De Koningh opent Experience Center

De Koningh Coding | Labeling | Inspection opende onlangs een ruim opgezet Experience Center in Duiven. Eind september ontving de codeerspecialist er machineproducenten, die steeds vaker installaties uit het uitgebreide aanbod van de Koningh inzetten op de lijnen die ze plaatsen.

In het Experience Center heeft De Koningh een groot aantal opstellingen, die een goed overzicht bieden van het brede gamma aan oplossingen voor coding, labeling, productinspectie en controle. ‘We laten hier zien wat we allemaal kunnen en waar we voor staan: vakkennis, service en snelle levering’, zegt Bert-Jan Dijk. De machinebouwers maakten als eerste kennis met de voordelen van een Experience Center.

Wens in vervulling

Voor Bert-Jan Dijk is hiermee een wens in vervulling gegaan. ‘We moesten geduld hebben, maar nu hebben we dan een ruimte waar we onze klanten echt kunnen laten zien wat we in huis hebben. Door ons brede portfolio is er zoveel mogelijk, dat het belangrijk is dat we concrete toepassingen laten zien. Bezoekers doen zo inspiratie op voor hun eigen productie- en verpakkingsomgeving en hebben de mogelijkheid onze oplossingen in actie te zien en direct met de productspecialisten te spreken. We leveren rechtsreeks, maar ook via machinebouwers die onze systemen graag inzetten.’ Naast de 500m2 experience center heeft De Koningh ook het magazijn met 500m2 vergroot. Dit was nodig om standaard en gangbare machines uit voorraad te kunnen leveren.

Dit is er te zien

Wie het Experience Center bezoekt moet even de tijd nemen. Een rondgang met André Trip, verantwoordelijk voor software-integratie voor de codeerapparatuur, gaf een mooie eerste indruk. Zonder compleet te zijn, een greep uit de opgestelde machines.

Een Altech 2 zijden in 1 stop palletlabelaar met automatische hoogteverstelling staat naast een Altech installatie met print & apply toepassing voor het etiketteren van dozen. Een soortgelijke toepassing staat er voor logistieke shipping. Labels worden ingeprint en direct aangebracht op verzenddozen. Dit gebeurt op hogere snelheid, zo’n 60 meter per minuut. Dan zijn er de kleinere en flexibel plaatsbare ALritma's, snelle applicators, die alleen een etiket aanbrengen. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om promolabels die moeten worden aangebracht. De applicator is eenvoudig boven een band te plaatsen.

‘We laten hier zien wat we allemaal kunnen en waar we voor staan'

Lijnen

De Koningh heeft ook combinaties opgesteld, zoals een lijn met een boven- en onder-etiketteerder en een Antares metaaldetector, gevolgd door een applicator voor promolabels, waarna een inkjetprinter nog extra informatie kan printen. Een andere mogelijkheid is een feeder lijn met boven- en onderetiketteerder voor lege pouches. Dit is een toepassing op een lijn van een partner van De Koningh, waarop de machinebouwer ALritma's heeft gebouwd. Het laat meteen zien dat veel machinebouwers samenwerken met De Koningh. Ook de prijs-weeg- en etiketteerlijnen van Leich und Mehl staan in verschillende vormen opgesteld. Zo zijn er bovendien oplossingen voor diverse toepassingen te zien, zoals een voor flesjes en potjes die worden gecodeerd en rondom gelabeld. Het gaat van instapmodellen tot snelle automatische lijnen; een compleet overzicht. Uiteraard komen ook lasertoepassingen van Solaris veelvuldig voor in de opstellingen.

20230927_171432

Inspectie

Een belangrijke toevoeging is de inspectieapparatuur. Denk aan X-ray en metaaldetectie, vision inspectie van bedrukking, verpakking of het label en inhoud ervan op de verpakking (Antares). Eigenlijk alles wat nodig is voor uiteenlopende typen bedrijven. Nieuw is een systeem voor lekdetectie, met zes meetpunten op het product, om te zien waar het lek zit. Deze toepassing is ook leverbaar met meting op acht punten. Het grote voordeel is dat te zien is waar het lek zich bevindt, terwijl andere systemen alleen aangeven dat er een lek is gevonden.

Met toenemende wet- en regelgeving voor productveiligheid en tracering, is het voor bedrijven handig alle mogelijke oplossingen die De Koningh biedt, in het experience center te zien.

 

 

20230927_164942

 

Artikel delen